luni, 18 martie 2013

O vacanta de printesa

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la vacanta, la zilele de concediu, la zilele in care ma urc in masina si merg pe soselele tarisoarei mele dragi, la clipele petrecute pe meleaguri pe care nu am fost niciodata sau dimpotriva, ma intorc acolo pentru a nu stiu cata oara, ma apuca un chef de facut bagaje, ca valiz mea deja s-a obisnuit cu armata su-sjos, sus-jos, ori de cate ori cat in reverie.
Mama imi spune ca-mi place sa colind, sa tot plec si sa ma pierd in zilele de vara ori de toamna timpurie, printre valuri de mare sau printre coline cu care imi placxe sa ma identific.
De ce-mi place sa ma plimb? Pur si simplu m-am nascut cu instinctul de calatoare. Ma gandesc ca intr-o viata anterioara am fost vreo "vikinga" ceva ca ma omoara pasiunea asta a "expeditiilor" cu valiza in masina sau in cala avionului.
Doamne...muica...imi sfaraie calcaiele cand vine vorba de plecare.
Dar, pentru ca trebuia sa existe un dar, sangele de viking pe care cred ca l-am mostenit de la vreun strabun s-a impletit cu ceva fire de ADN de la vreo printesa, pentru ca nu va inchipuiti ca-mi place sa colind tara si sa spal farfuria de salata in rau. Nu....sunt comoda din fire, imi place luxul si lafaiala si merg pe principiul ca daca plec in concediu, apoi trebuie sa ma rasfat. Decat mult si prost, mai bine putin si lux. Eh, daca se poate mult si lux, n-o sa refuz, cu riscul ca-mi iau concediul si pentru anul viitor ca sa ma pot satura de conditii excelente in concediu.
Am stat in vietisoara asta a mea in hoteluri pornind de la o stea si ajungand pana la patru stele. Trebuie sa recunosc ca-mi place cderul instelat, cu multe stele, cat mai multe cu putinta, ca deh, asa-s eu...modesta din fire.:) Insa am ramas cu o dorinta nesatisfacuta si anume aceea de a sta intr-o locatie de 5 stele sau de 5 margarete. Nu stiu cum e, dar tare mult mi-as dori sa aflu. Simt eu asa, cu modestai care ma caracterizeaza :) ca astea 5 stele s-ar incununa de minune pe fruntea mea de printesa ratacita pe asfaltul roaselor. Si osicioarele mele muncite de atata sezut pe tronul regesc taaaaare mult s-ar bucura daca le-as odihni in niste pufuri de paturi de prin hotelurile de cinci stele. Recunosc: am jinduit, m-am uitat printre zabrele, am salivat in fata unor astfel de locatii, dar, din pacate, nu am ajuns niciodata sa ma bucur de ceea ce era inauntru. Partea aceea din mine neimplinita a plans intotdeauna dupa condurii doamnelor care urcau covorul rosu al scarilor ce duceau catre cerul imparatiei de 5 stele. Sufletul meu a suspinat mereu ori de cate ori ferestrele de cristal ale apartamentelor de cinci stele luminau in lumina candelabrelor. Luna se oglidea din ce in ce mai des in lacul lacrimilor ce-mi inundau ochii, din dorinta arzatoare de a patrunde in palatul ale carui usi se deschideau doar in fata domnitelor cu sange albastru.
Dumnezeu insa ma iubeste si iata ca raza de speranta s-a intrezarit printre ultimii nori ai primaverii ce vine. Speranta mea poarta un nume - Hotel BinderBubi Sighisoara.
Am facut un tur virtual si am ramas impresionata. Da, l-am gasit. Ma asteapta si-l cautam de multa vreme. ma asteapta cu camere inalte, ce inspira aer regal, cu paturi imense si relaxante, exact asa cum mi-am dorit intotdeauna, cu o arhitectura interioara ce-mi dovedeste ca cei care au muncit la acest palat de hotel s-au gandit in primul rand la cei ce-si vor petrece acolo noptile si nu numai.
Dar baia...lux, relaxare si desfatare...culorile faiantei si ale gresiei ma fac sa inchid ochii si sa ma simt ca in mijlocul naturii, in mijlocul unei ape line de izvor...printesa singura la imbaiat in rau...deschid ochii si vad minunea...natura prezenta in baia de hotel.
Ei, dar...pentru fetele regale cu sange albastru exista Prezidential suite...un vis devenit realitate. Imbanirile dintre lemn si pereti, mobilierul stilat si minunatiile care mobileaza cmera de baie ma fac sa ma simt fericita ca nu am intrat pana acum in alta locatie de 5 stele pana acum, pentru ca simt ca doar aceasta mi se potrivea!
Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, acesta este Dafora Turism.

Am intrat in turul virtual al restaurantului...am inchis ochii si am auzit in surdina muzica de relaxare, pasii infundati ai chelnerului care se pregatea sa-mi omoare pofta de mancare cu ceva select dar satios, am savurat vinul ales si am decis ca acesta este locul in care mi-ar placea sa ma afuns in canapelele rotunde si afanate...printesa in jiltul regal...masa servita de cei mai destonici oameni si bucatele alese gatite de bucatari celebri.
Am iesit pe terasa, pentru ca orice suflet care se respecta bea o cafeluta sau o ciocolata calda dupa masa. Eh...ochii mi s-au umplut de frumos si sufletul mi s-a incarcat de curat. Privelistea ce mi se infatisa in fata ochilor m-a convind ca un loc mai bun ca acesta nu se va mai putea gasi pentru un asemenea palat.

Ei, dar pentru ca obrazul subtire necesita intretinere, aflati ca am gasit aici ceva ce nicaieri nu am vazut pana acum, nici macar in poze: relaxare in baia cu fan. Da, da, ati auzit bine: pe langa sauna uscata si sauna umeda, camera de relaxare si jacuzii, baia cu fan este ceva absolut inteligent inventat. Capsulele cu fan au menirea de a induce relaxarea, revigorarea si de a mari pofta de viata. Pai...pentru o printesa ca mine ce poate fi mai minunat?

N-am fost niciodata pana acum la Sighisoara, dar sunt absolut sigura ca voi ajunge acolo! N-am stat niciodata pana acum intr-o locatie de 5 stele, dar am convingerea ca voi inaugura sederea intr-un astfel de loc chiar aici http://binderbubisighisoara.ro. Nu mi-a picat niciodata cu tronc o astfel de locatie din prima, dar pentru ca simt ca m-am indragostit la prima vedere de acest loc, chiar acum ii dau un mare like: https://www.facebook.com/HotelBinderBubiMedias. Si pentru ca eu cred in coincidente, sunt fanul cu numarul 255. Cei doi de 5 din coada reprezinta stelele acestei locatii in care imi doresc sa ajung si stelele care se vor aseza pe fruntea mea de printesa atunci cand voi ajunge acolo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu